Skip to main content
Even tot rust komen

Op het erf van de Terphoeve hebben we twee comfortabele gastverblijven gebouwd, met 24 uurs zorg door ons team van zorgprofessionals.

Als zorgbehoevende oudere kunt u daar voor korte of langere tijd verblijven. Bijvoorbeeld wanneer uw mantelzorger tijdelijk de zorg moet overdragen. Of zodat uw partner even tot rust kan komen. Maar u bent ook welkom na een ingrijpende medische behandeling (denk aan een herseninfarct of kanker), in afwachting van een plek in een verpleeghuis of om te herstellen van een zware operatie.

U bent te gast, u bepaalt!

De Terphoeve is een heerlijke plek

En helemaal ingericht voor ouderenzorg. In uw verblijf heeft u volledige privacy, maar als u wilt kunt u altijd helpen bij het verzorgen van de dieren, op de moestuin of volledig meedraaien met onze groep van de dagbesteding. Daar koken we ook met elkaar en kunt u altijd gezellig mee-eten. Maar gebruikt u de maaltijd liever in uw eigen woning, dan serveren we uw maaltijd daar. Familie is ook altijd welkom. U bent te gast, u bepaalt!

U bent in goede handen van ons team zorgprofessionals, voor zowel de medische zorg als de dagelijkse ondersteuning. We besteden niet voor niets uitgebreid aandacht aan de overdracht. Zelfs als het verblijf maar voor een paar dagen is. Dat is vaak een hele geruststelling voor mantelzorgers. En respijtzorg is er ook voor mantelzorgers. Zij kunnen even hun verhaal kwijt, ervaringen uitwisselen. Misschien willen jullie er gewoon even uit? Dat kan natuurlijk ook. Gewoon samen, maar de zorg even uit handen geven. En genieten van de buitenlucht, de weidse omgeving en het reilen en zeilen op de boerderij.

Wat zijn de kosten?

Respijtzorg valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en moet aangevraagd worden bij de gemeente. Het is ook mogelijk om vanuit de Wmo zelf respijtzorg in te kopen met een persoonsgebonden budget (pgb). Een mantelzorgcentrum, maar ook uw huisarts of casemanager kan u hierbij helpen.

Respijtzorg wordt meestal gedeeltelijk vergoed vanuit de zorgverzekering. Een eigen bijdrage kan dus nodig zijn. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Bij de Terphoeve zijn we ook goed thuis in alle wet- en regelgeving. We helpen u graag met alle vragen en aanvragen!

Kom vooral persoonlijk kennismaken!

De Terphoeve is een bijzondere plek, waar kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven samenkomen. Respijtzorg is een breed begrip, wat ons betreft is alles mogelijk. We nemen graag de tijd om jullie rond te leiden en jullie wensen te bespreken. Bel ons, dan maken we een afspraak!

Afspraak maken?