Skip to main content
Lekker even eruit

De dagbesteding op de Terphoeve is er voor ouderen die thuis wonen maar wel zorg en begeleiding nodig hebben.

Vanwege lichamelijke en/of psychische ouderdomsklachten zoals dementie, maar bijvoorbeeld ook bij eenzaamheid. De Terphoeve biedt voor een of meerdere dagdelen in de week intensief begeleide dagbesteding. Lekker even eruit, het gevoel iets om handen te hebben én sociaal contact. En voor de mantelzorgers thuis: even de zorg kunnen overdragen.

We hebben ruimte voor ongeveer 10 mensen per dag. Allemaal ouderen met min of meer dezelfde klachten. Dat voelt dus veilig en vertrouwd. De zorgtaken en begeleiding zijn in handen van een vast team van zorgprofessionals en vrijwilligers. We halen de deelnemers desgewenst op en brengen ze weer thuis. Op de Terphoeve zorgen we voor een veilige omgeving met rust en structuur in de dag. We houden van elke deelnemer een online dagboekje bij, met foto’s en filmpjes. Leuk voor het thuisfront, of om samen nog eens terug te kijken.

Koeien, kippen, schapen en konijnen

De Terphoeve is een fijne plek om te zijn.

We hebben koeien, kippen, schapen en konijnen, een grote moestuin, een kas en een grote ruimte met een mooie keuken. De activiteiten verschillen per dag en per deelnemer. Op een boerderij is altijd een klusje te vinden voor wie daar zin in heeft: de konijnen eten geven, schoffelen tussen de groentebedden of een vogelhuisje timmeren. Ieder op zijn eigen tempo en op eigen niveau. Liever een boeket maken van bloemen uit de tuin of vissen langs de waterkant? Het kan allemaal.

Is het lekker weer? Dan trekken we er graag op uit.

Een wandeling, of een ijsje eten in het dorp. Maar we houden ook van samen zingen of een middag spelletjes doen. Waar het om gaat, is dat mensen doen wat ze zelf prettig vinden. Dat ze de gezelligheid opzoeken als ze daar behoefte aan hebben, of juist kiezen voor een uurtje onverdeelde aandacht. Onze vrijwilligers lezen bijvoorbeeld graag voor, maar zijn er ook voor een goed gesprek. En voor wie wil: genieten van samen stil zijn.

Altijd welkom!

Buitenlucht maakt hongerig

Goed eten, dat vinden we belangrijk op de Terphoeve. We bakken graag appeltaart of we maken samen jam van vruchten die we zelf hebben geplukt. Tussen de middag bereiden we met alle deelnemers de lunch: een uitgebreide broodmaaltijd met elke dag een salade of soep van verse groenten uit de eigen tuin. Verse, eerlijke producten, zo van het land. Want eten is niet alleen gezond, maar ook gezellig. Tijdens het appels schillen of het tafel dekken, komen vaak de mooiste verhalen los.

Voor wie is de dagbesteding en wat zijn de kosten?

Onze dagbesteding is er voor ouderen met lichamelijke en of psychische ouderdomsklachten. We verzorgen dit per dagdeel en zijn ingericht op 10-12 deelnemers per groep. Deelnemers kunnen door ons worden opgehaald en thuisgebracht.

Dagbesteding voor mensen met een lichte zorgindicatie valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en moet aangevraagd worden bij de gemeente. Het is ook mogelijk om vanuit de Wmo zelf zorg in te kopen met een persoonsgebonden budget (pgb). Onze zorg wordt dus geheel vergoed vanuit de zorgverzekering. Wel vragen wij deelnemers een eigen bijdrage voor de maaltijden en voor vervoer.

Bij een gevorderde zorgindicatie valt de dagbesteding onder de Wet langdurige zorg (WIz). Die indicatie moet aangevraagd worden bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

We kunnen ons voorstellen dat dit allemaal ingewikkeld klinkt. Daarom helpen we graag, bij het aanvragen van de benodigde indicaties en met alle vragen.

Kom vooral persoonlijk kennismaken!

De Terphoeve is een bijzondere plek, waar kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven samenkomen. We nemen graag de tijd om jullie rond te leiden. Een dagje proefdraaien is ook een goede manier om te kijken of onze dagbesteding bij jullie past. Bel ons, dan maken we een afspraak!

Afspraak maken?