Skip to main content

Terphoeve is een initiatief van Jeffrey Oldengarm en Rosemarie Oldengarm-Woets.

Zij besloten het ondernemerschap van Jeffrey en de ervaring van Rosemarie als verpleegkundige plus hun gezamenlijke liefde voor het agrarische leven samen te brengen in dit kleinschalige woonconcept voor ouderen met een zorgindicatie. Met de Terphoeve hopen ze een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de generatie die zo hard gewerkt heeft voor onze welvaart.

Jeffrey Oldengarm:

Beweeg in de mogelijkheid die je hebt, voor een leven met kwaliteit

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door het boerenleven en ik heb jarenlang als ondernemer gewerkt in de agrarische sector. Vol bewondering kijk ik vaak naar onze verzorgingsstaat, naar onze welvaart en naar de mensen die daar de basis voor hebben gelegd. De laatste jaren zie je een duidelijke verschuiving van grote aanbodgerichte verpleeghuizen naar de kleinschaligere, vraaggestuurde zorginstellingen. Met de Terphoeve gaan we nog een stap verder in dat kleinschalig wonen. Want vitaal ouder worden gaat voor mij hand in hand met kwaliteit van wonen, zorg én leven. Hier geven we ouderen de ruimte om op hun eigen manier en naar eigen kunnen te ‘bewegen’. De agrarische omgeving helpt daarbij: de buitenlucht, het weidse uitzicht, het dagelijks reilen en zeilen op de boerderij. Met de dieren, de groentekas en de groentetuin is iedere dag anders. Die kwaliteit van leven willen we graag delen met alle mensen die bij ons wonen, de dag doorbrengen of komen logeren. We bieden hen een veilige en herkenbare plek. Met respect en waardering voor elkaar creëren we samen een huiselijke sfeer.

Contact:
06 51335180 – jeffrey@terphoeve.nl

Rosemarie Oldengarm-Woets:

Je bent niet geboren om eenzaam oud te worden

Voor mij was altijd duidelijk dat ik verpleegkundige wilde worden. Het werd een specialisatie verloskunde, dus ik heb mij altijd gericht op zwangeren, kraamvrouwen, baby’s en kinderen. Met onze eigen Terphoeve is nu een nieuwe uitdaging ‘geboren’: zorgen voor de oudere medemens. Het is mooi te zien hoe ons initiatief is gegroeid en steeds completer vorm heeft gekregen. En hoe juist onze verschillende achtergronden als puzzelstukjes in elkaar vallen. We vullen elkaar goed aan en samen kunnen we veel betekenen voor het welzijn en welbevinden van onze bewoners. Huiselijkheid, warmte en geborgenheid, dat willen we bieden. Samen koken, samen eten, gezelligheid. Precies zoals het vroeg er thuis ging. Aan tafel komen de verhalen vanzelf los. Verhalen waar ik graag naar luister. Of het nu gaat over grote gebeurtenissen of over kleine dagelijkse dingen. De Terphoeve is een plek waar iedere bewoner zichzelf mag en kan zijn. Waar aandacht is voor het samenzijn, maar ook voor de individuele mens. Zo voegen we kwaliteit toe aan de dagen en blijft iedereen langer genieten.

Contact:
06 50818162 – rosemarie@terphoeve.nl

Ons zorgteam

Tijd, aandacht en eigen regie voor onze bewoners: zo richten wij de zorg en het verblijf op de Terphoeve in. Dat doen we met een klein, hecht team, vanuit verschillende disciplines. We zoeken zorgprofessional die zich hierin kunnen vinden, en die net als wij bij willen dragen aan kwaliteit van zorg, wonen en leven van onze bewoners.

Nieuwsgierig? Kom langs of bel Rosemarie voor meer informatie.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar op de Terphoeve. In de begeleiding van de activiteiten en voor de verzorging van de dieren en de moestuin. Als vrijwilliger werk je samen met onze vaste zorgteam. Met elkaar zijn we er voor de mensen die bij ons wonen of hun dag beleven. Zinvol werk, maar ook leerzaam én leuk. De verhalen van vroeger, kunnen genieten van kleine dingen en natuurlijk het buitenleven. Elke dag is bij ons een bijzondere ervaring.

Onze bewoners en deelnemers aan de dagbesteding hebben allemaal gezondheidsproblemen en vaak ook ouderdomsklachten. Bijvoorbeeld dementie een ziekte die geheugenstoornissen met zich meebrengen, maar soms ook karakter- of gedragsveranderingen. Dat maakt mensen kwetsbaar. Ze hebben daarom een veilige omgeving en aandacht nodig. Daarbij vinden wij het belangrijk dat ze de ruimte hebben om zelf te bepalen wat ze doen. Niets moet, alles mag.

Als vrijwilliger kun je bij ons alle kanten op. We hebben mensen nodig met een rijbewijs, die cliënten ophalen en weer thuisbrengen bijvoorbeeld. Maar ook mensen die het leuk vinden om te helpen in de keuken, de tuin of de kas. Of die graag met bewoners een middagje vissen, een potje schaken of gewoon een lekkere wandeling maken. En ben je technisch handig? Dan is er op de Terphoeve altijd iets te doen.

Ervaring of affiniteit met ouderen is mooi meegenomen, maar zeker niet nodig. Ons vaste team is er om je te helpen. Het maakt ook niet uit of je jong of oud bent. Tijd, respect en een groot hart zijn het allerbelangrijkste! Lijkt het je wat? Kom gezellig een dagje mee lopen!

Kom vooral persoonlijk kennismaken!

De Terphoeve is een bijzondere plek, waar kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven samenkomen.

Afspraak maken?